Annons

Regionrådets vädjan: ”Håll ut, håll i, håll avstånd”

Regionrådet Alf Jönsson berättade att han ser hur skolavslutningar har orsakat coronautbrott och vädjar nu till skåningarna att ta det lugnt på midsommar.
– Allt kan raseras igen, säger han
Skåne • Publicerad 17 juni 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
nX9Tqq_xukDkDrjrX3MuAlrCy1Q.jpg
nX9Tqq_xukDkDrjrX3MuAlrCy1Q.jpgFoto: Johan Nilsson/TT

Region Skånes pressträff bjöd på flera nyheter, men också ett oroligt regionråd.

– Vi har jobbat hårt, våra medarbetare har gjort enorma uppoffringar och skåningarna har följt de uppmaningar som har kommit, men allt kan raseras av att vi slappnar av och inte håller avstånd, säger Alf Jönsson.

Annons

Det största hotet han nu ser är midsommarfirandet.

– Jag vill vädja till alla att hålla avstånd, tänk på midsommarfirandet, fira lugnt och litet och hjälp våra medarbetare så de får en välbehövlig paus, säger Jönsson.

En stor del av presskonferensen handlade också om att hylla vårdpersonalen.

– Det är för tidigt att säga om vi varit framgångsrika eller inte, men jag kunde aldrig i min vildaste fantasi föreställa mig vilken kraft och energi det ligger i att alla jobbar mot samma mål och att lösa den här uppgiften.

Alf Jönsson passade även på att understryka allvaret.

– Jag vill att så många som möjligt ska få chansen att uppleva den skånska naturen nu under sommaren, men tänk på riskerna. Håll ut, håll i, håll avstånd. Corona tar inte semester.

Dag Ankersen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons