Annons

Så blir vädret i midsommar

Det riskerar att bli en blöt midsommar för skånska firare, även om det finns vissa möjligheter att få se lite sol i helgen.
Väder • Publicerad 17 juni 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Midsommarhelgen kommer bjuda på en del regn, men det finns chans till lite sol på sina håll i Skåne.
Midsommarhelgen kommer bjuda på en del regn, men det finns chans till lite sol på sina håll i Skåne.

Det ostabila midsommarvädret börjar direkt på midsommarafton enligt meteorolog Moa Hallberg vid SMHI.

– Det blir en ganska ostadig helg med en hel del nederbörd. Det är inte några större mängder så att det orsakar störningar i trafiken eller så, säger hon.

Annons

Vädret kommer bli ungefär likadant över hela skåne. Under fredagen så kommer det en del skurar redan under morgonen, som sedan fortsätter över dagen.

– Främst norrut, kan man väl säga, men i stort sett är det samma väder över hela Skåne. Temperaturmässigt kan vi se att det ligger mellan 19 och 23 grader, så även om det kan regna en del så är det inte jättekallt, säger Moa Hallberg.

Framåt eftermiddagen och kvällen på midsommarafton verkar regnet dock dra bort och då kan man faktiskt få se solen emellanåt. Det blir dock ett kort nöje; på lördag är det dags för regn igen.

– Både under lördagen och söndagen väntas det regn på nytt, men även här kan vi se lite lokala variationer under dagen och mellan skurarna kan det bli sol. Så det behöver inte bli en helt dygnsur midsommar för alla, säger Mia Hallberg.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons