Annons

Skärpta coronaregler i Australien

Publicerad 30 juni 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Australiska poliser räknar demonstranter vid ett möte i Sydney, som ligger i delstaten New South Wales. Arkivbild.
Australiska poliser räknar demonstranter vid ett möte i Sydney, som ligger i delstaten New South Wales. Arkivbild.Foto: Rick Rycroft/AP/TT

Medan andra delar av landet lättar på restriktionerna inför den australiska delstaten Victoria nya regler för att motverka spridningen av coronaviruset.

Från och med midnatt natten mot onsdag måste invånarna i tio postnummerområden i miljonstaden Melbourne med omnejd stanna hemma, såvida de inte är på väg till jobb, skola, träning eller en mataffär, enligt delstatens premiärminister Daniel Andrews. Reglerna gäller i fyra veckor.

Annons

Kaféer och restauranger får endast sälja mat och dryck att ta med.

– Om vi inte vidtar de här åtgärderna nu så hamnar vi snart i ett läge där vi får stänga alla postnummer i stället för tio postnummer, säger Andrews vid en presskonferens.

Australien har klarat sig betydligt bättre än många andra länder under pandemin, men flera bedömare är oroade över läget i Victoria.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons