Annons

Himmelsk coronadans över Seoul

Publicerad 6 juli 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Som glimmande stjärnbilder visade drönare budskap om coronabekämpning över Seoul i en tio minuters överraskningsshow i helgen.
Som glimmande stjärnbilder visade drönare budskap om coronabekämpning över Seoul i en tio minuters överraskningsshow i helgen.Foto: Sydkoreas transportdepartement/AFP/TT

Trehundra lysande drönare dansade i natten över Seoul för att påminna om varsamhet i pandemin.

Den inprogrammerade koreografin över Sydkoreas huvudstad avbildade först ett munskydd, därefter två händer med vattendroppar. Budskapen fortsatte med en maning att hålla avstånd, och sedan lyste tacken upp natthimlen; först till alla i sjukvården och sedan till hela befolkningen för de kollektiva ansträngningarna för att bekämpa coronaviruset.

Den vackra föreställningen över floden i helgen pågick i tio minuter. Den hade inte förannonserats, eftersom myndigheterna inte ville orsaka trängsel, förklarade transportdepartementet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons