Annons

Gammal granat uppfiskad i Uppsala

Publicerad 7 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Polisen spärrade av ett område runt granaten. Arkivbild.
Polisen spärrade av ett område runt granaten. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Under tisdagskvällen fiskade privatpersoner från den ideella föreningen Uppsala magnetfiske upp en granat ur Fyrisån i Uppsala. Granaten såg ut att ha legat i vattnet ett tag, vägde runt fem kilo och hade tändhatten kvar, skriver Upsala Nya Tidning.

– Det var det som var lite läskigt. Vi ringde polisen direkt och sedan lät vi granaten ligga kvar på flotten, medan vi avlägsnade oss till polisen kom, säger Niklas Larsson, ordförande i föreningen, till tidningen.

Annons

Polisen spärrade av ett område runt föremålet och stoppade även tågtrafik i närheten av platsen. Nationella bombskyddet kallades in för att undersöka föremålet.

Gamla granater hittas lite titt som tätt i Fyrisån, i genomsnitt en per år. Tidigare har dock tändhatten inte varit kvar, enligt magnetfiskarna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons