Annons

Inga nya lampor i Tormestorp

Tekniska förvaltningen har inte de ekonomiska resurser som krävs för att sätta upp belysningen i Tormestorp.
Publicerad 7 juli 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Det svaret ges till Gunilla Jannerstig, ordförande i Tormestorps socialdemokratiska förening, som i ett brev till tekniska nämnden framfört önskemål om belysning vid ett grönområde som sträcker sig från Nyodlingsvägen ner till Spraglerödsvägen.

- Man har nyligen asfalterat ”vägen” som går igenom området vilket har medverkat till att tillgängligheten ökat under dygnets ljusa timmar, skriver ordföranden till nämnden men konstaterar att det kvällstid saknas belysning.

Annons

Ordföranden framför också önskemål om belysning gången från Parkgatan till Fläckebäckasvägen.

Tekniska förvaltningen svarar att man för närvarande inte har pengar till ny belysning i Tormestorp, men att man sparar önskemålen för framtida planering av utökad belysning.

Man upplyser dock att man tittar på att genomföra en belysningsanläggning mellan Södra Kringelvägen och Tormestorp, längs gång- och cykelvägen. Något som ligger högt på förvaltningens priolista.

Hans BryngelsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons