Annons

Nya skadeproblem för Vittsjö

Vittsjös trupp är i tunnaste laget. Och efter derbyt mot KDFF ser det inte direkt ljusare ut. Ebba Hed åkte på en knäskada, Sandra Adolfsson haltade stundtals betänkligt och Nellie Persson och Johanna Andersson fick skadekänningar. Och dessutom är Clara Markstedt avstängd nästa match efter sitt röda kort.
Fotboll • Publicerad 11 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Ebba Hed får hjälp av planen efter att ha dragit på sig en knäskada.
Ebba Hed får hjälp av planen efter att ha dragit på sig en knäskada.Foto: Stefan Sandström

– Det där har vi inte ens börjat ta i än. Först ska de undersökas sen får vi ta tag i det, säger Vittsjötränaren Thomas Mårtensson om skadeproblemen efter matchen mot KDFF.

Heds skada såg otäck ut när hon gick omkull i KDFF:s straffområde tidigt i anda halvlek och tog sig för knät, men hon kunde linka ut i omklädningsrummet för egen maskin och det återstår att se hur illa det är.

Annons

Adolfsson missade stora delar av försäsongen efter en operation och i andra halvlek tog hon sig för foten och haltade stundtals betänkligt (men hon spelade 90 minuter och var helt briljant när KDFF tryckte på med en spelare mer). Även Nellie Persson spelade hela matchen, trots att hon också haltade i slutet och tog sig för låret. Johanna Andersson byttes ut i slutminuterna och fick låret lindat.

Sedan tidigare saknas som bekant långtidsskadade Tove Almqvist och Alexandra Benediktsson i Vittsjö och Mie Leth Jans är inte tillbaka efter sin hälskada.

Thomas Mårtensson, Vittsjö mot KDFF. Foto: Stefan Sandström
Thomas Mårtensson, Vittsjö mot KDFF. Foto: Stefan SandströmFoto: Stefan Sandström

Anfallaren Heather Williams blev klar förra veckan och hon stod för en klart godkänd debut när hon byttes in istället för skadade Hed. Men det ser fortfarande tunt ut i Vittsjöleden, inte minst med tanke på att Clara Markstedt drog på sig rött kort och missar nästa match, som är redan på onsdag mot Djurgården borta.

De Jongh och Markstedt var vassa

Skadebekymmer, utvisning och tre tappade ledningar var anledningar till missnöje hos Mårtensson. Men han hittade även mycket att vara nöjd med efter derbyt.

– Vi har många bra anfall, det var bättre än på länge. Samtidigt märkte man att det var två lag i behov av poäng, det var nervöst i många kroppar, säger han.

Avslutningen med straffräddningen var givetvis också positiv.

– Ja, ja. Hade vi inte fått något med oss hade det varit mörker, säger Mårtensson, som hyllade offensiva duon Michelle De Jongh och Clara Markstedt.

– De var i go form och gör det riktigt bra. Det var deras bästa match, synd att Clara blev utvisad, det ändrar ju matchbilden helt. Efter det handlade det om att hålla ihop blocken och försvara sig. Och det gör vi hyggligt.

Heather Williams debuterade.
Heather Williams debuterade.Foto: Stefan Sandström
Paulina Nyström kom in i slutet och slet tappert i Vittsjöanfallet.
Paulina Nyström kom in i slutet och slet tappert i Vittsjöanfallet.Foto: Stefan Sandström
Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons