Annons

Notiser Mat v 31

Publicerad 29 juli 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Lax är vanlig på våra grillar.
Lax är vanlig på våra grillar.Foto: Shutterstock

Novisen vid grillen använder nätet

Osäker på hur du ska grilla vissa råvaror? Det är tur att internet kan ge svar på de flesta av frågorna. Enligt matkasseföretaget Hellofresh är "grilla lax" det mest sökta på nätet. Därefter letar vi svar på hur sparrisen ska grillas, följt av andra grönsaker. När det kommer till kött är det flanksteken som väcker flest frågor och entrecote, enligt ett pressmeddelande.

Annons

Veckans tips

Myggen är sommarkvällens värsta fiende. Vill man inte smeta in sig med kemikalier kan man alltid prova med löksaft. Dela en gul lök och gnid vrister och andra ställen där myggen gillar att angripa med snittsidorna. Samma metod lär även fungera som smärtstillare vid bi- eller getingstick. Prova!

Myggor gillar inte den starka löksaften.
Myggor gillar inte den starka löksaften.Foto: Shutterstock

38...

...procent av djuren var ekologiskt hållna och 31 procent av jordbruksmarken användes för ekologisk odling och bete i Värmland under 2019. Det ger sammantaget Värmland en första plats bland Sveriges 21 län, enligt Kravs ekorankning för djurhållning och jordbruksmark.

Värmland är bäst på ekologisk odling.
Värmland är bäst på ekologisk odling.Foto: Krister Larsson / TT

Citatet

"Att göra egen glass ska innebära två saker: det ska vara lätt och den ska bli god. Vägen dit kvittar!"

Camilla Hamid, bakbloggare, i förordet till boken "Godare glass utan glassmaskin" (Bonnier Fakta).

Camilla Hamid.
Camilla Hamid.Foto: Ulrika Pousette
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons