GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Brittiska artister i stort upprop mot rasism

Publicerad 2 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Rita Ora är en av många artister som skrivit under det öppna brevet mot rasism. Arkivbild.
Rita Ora är en av många artister som skrivit under det öppna brevet mot rasism. Arkivbild.Foto: Amy Harris/AP/TT

Mer än 700 personer och organisationer från den brittiska musikbranschen går samman i ett öppet brev mot rasism och för enighet. Bland de många signaturerna finns bland annat Rita Ora, Westlife, Leona Lewis och Placebo.

"All form av rasism har samma rötter – ignorans, brist på utbildning och letandet efter syndabockar. Vi, den brittiska musikindustrin, är stolta över att gå samman för att förstärka våra röster, för att ta ansvar, säga ifrån och stå tillsammans i solidaritet. Tystnad är inte ett alternativ", skriver man i brevet.

Förutom artister har också en lång rad låtskrivare, producenter, managers, musikbolag och organisationer undertecknat brevet.

Man tar bland annat upp polisvåldet i USA och antisemitiska uttalanden i sociala medier.

"De senaste månaderna, efter en rad händelser och incidenter, har rasister och antisemiter, samt de som förespråkar islamofobi, xenofobi, homofobi och transfobi, upprepade gånger visar att de vill få oss att misslyckas".

Brevet kommer bara en dryg vecka efter att rapparen Wiley stängts av från Twitter efter en rad antisemitiska uttalanden.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.