Annons

Ljus i coronamörkret i Killeberg

Publicerad 3 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Vi, något äldre, får dagligen höra att vi så långt möjligt skall isolera oss, hålla avstånden och tvätta händerna ofta. Likt en forna tiders frälsare kan vi varje dag höra detta budskap från Anders Tegnell. Detta innebär naturligtvis isolering och ensamhet i förhållande till ett normalt sommarliv, men vi är ju trots åldern, rädda om livhanken, och följer dessa råd så långt möjligt. Något annorlunda vad gäller ungdomen. Det har emellertid nu visat sig att denna rekommenderade livsstil istället kan medföra depression och psykisk ohälsa, nog så illa, om dock icke smittosamt. Detta innebär att alla initiativ som tas och som på ett säkert sätt kan bryta detta mönster bör stimuleras och uppmärksammas.

Annons

Treby IFs Loppissektion i Killeberg och dess på grund av coronan nu vilande loppmarknadsförsäljning genomförde i veckoslutet ett annorlunda arrangemang, som på ett utmärkt och säkert sätt kunde bryta isoleringens tristess för de besökande, i form av en mindre och begränsad auktion med bland annat separat visning.

Auktionsgeneralen ”Bobban” hade verkligen på ett exemplariskt sätt engagerat samtliga medverkan-de klubbmedlemmar, oaktat ålder och uppgift, med alla aktiviteter utomhus, avstånd, handskar och handsprit. Betalning och utlämning av inropade varor vid ett par särskilda stationer bemannade med teknikkunnig ungdom. Och för besökande var de rekommenderade avstånden utmärkta på marken. Och samtliga respekterade detta fullt ut, i motsats till de avskräckande bilder man sett från turistorter och allmänna transportmedel. Berodde det måhända på avsaknaden av stockholmare härstädes.

Detta, ett utmärkt exempel på ett litet ljus i det påtvingade sommarmörkret, med möjlighet att något bryta den sociala isoleringen och träffa gamla och nya vänner på ett säkert och trevligt sätt. Därför, tack för ett gott initiativ, som manar till efterföljd på alla de platser där så är möjligt.

Olle Nilsson

Opolitisk sanningssägare

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons