GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Drunknad man hittad öster om Ystad

Den man som försvann i samband med en simtur i Beddingestrand kvällen den 22 juli har hittats.
BEDDINGESTRAND • Publicerad 4 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Sjöräddningen och räddningstjänst i samband med en annan drunkningsolycka i sommar.
Sjöräddningen och räddningstjänst i samband med en annan drunkningsolycka i sommar.
Foto: Johan Nilsson/TT

– Det var en familj som var ute med båt som larmade sjöräddningen om en livlös man. Polisen kunde sedan konstatera att det var den man som saknats i Beddingestrand, berättar Patrik Nyquist, chef för grova brott vid polisen i Trelleborg.

Starka strömmar

Det var den 1 augusti som den livlösa kroppen hittades nio kilometer i havet öster om Ystad, rakt ut från Kabusa.

– Det är kraftiga strömmar i havet utanför Ystad och trots en omfattande sökinsats hittades han först nu, säger Patrik Nyquist.

Dykare sökte i mörker

Mannen som är i 30-årsåldern och hemmahörande i Trelleborgs kommun försvann i samband med att han gav sig ut på en simtur på kvällen den 22 juli i Beddingestrand. När han inte återvände från stranden larmade anhöriga SOS och en omfattande sökinsats drogs igång. Bland annat räddningstjänstens dykare sökte i mörkret fram till tvåtiden samma natt.

Olycka enligt polisen

Dagen därpå sattes även helikoptrar in i sökandet innan polisen avbröt sökandet då man ansåg att det inte längre fanns något hopp om att hitta mannen vid liv.

Mannens anhöriga har underrättats och enligt polisen föreligger ingen misstanke om brott.

<script async defer type="text/javascript" src="//delivery.youplay.se/load.js?id=179576" class="yp" data-config='{"player":"up","part_id":273300,"mute":true,"autoplay":true,"zone_id":1238,"addons":"110"}'></script>

Pernilla Nielsen NegrénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.