Annons

Rekordmånga nya smittade i Victoria

Publicerad 5 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Victorias premiärminister Daniel Andrews. Arkivbild.
Victorias premiärminister Daniel Andrews. Arkivbild.Foto: Andy Brownbill/AP/TT

Den australiska delstaten Victoria rapporterar den högsta dygnssiffran hittills över bekräftade fall av coronasmitta – 725 stycken.

Under det senaste dygnet har 15 personer i delstaten avlidit i sviterna av covid-19, varav en är en man i 30-årsåldern. Hittills har 80 procent av samtliga dödsoffer i landet varit över 80 år, 95 procent över 70 år. Endast två personer under 50 har tidigare avlidit och tills nu inte någon under 40.

Annons

– Det borde inte komma som en överraskning att det här är ett virus som drabbar alla, säger Victorias premiärminister Daniel Andrews.

– Förhoppningsvis missar ingen att det här inte bara drabbar de som är gamla och sköra. Det kan vara dödligt, och det har varit dödligt här och runt om i världen, bland människor i alla åldersgrupper och till och med bland de med i övrigt god hälsa, fortsätter han.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons