Annons

Borgensförhandlig om cyberattack hackades

Publicerad 6 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En 17-åring misstänkt ligga bakom en cyberattack mot Twitter i juli. Arkivbild.
En 17-åring misstänkt ligga bakom en cyberattack mot Twitter i juli. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB Scnapix/TT

En 17-åring i Tampa i Florida, som misstänks ligga bakom en cyberattack mot Twitter, framträdde i rätten via videotjänsten Zoom under onsdagen.

Syftet var att förhandla en eventuell minskning av tonåringens borgenssumma, men mötet hackades och avbröts flera gånger av musik, höga skrik och pornografiska filmer.

Annons

Efter det att förhandlingen hade avbrutits och sedan återupptagits för att bli hackad igen, slutade det hela med att domaren nekade ändring av borgensumman på 725 000 dollar, motsvarande 6,3 miljoner kronor.

17-åringen och två andra män misstänks ha genomfört attacken mot Twitter den 15 juli, då flera kända amerikaners konton hackades. Männen ska ha tagit kontroll över ett flertal konton tillhörande bland andra Bill Gates, Barack Obama och Joe Biden, för att publicera inlägg som uppmanade människor att skicka bitcoin till ett konto, som enligt amerikansk polis tillhörde 17-åringen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons