Annons

F1-stallet straffas efter bromskopia

Formel 1-stallet Racing Point tappar 15 poäng i stallmästerskapet och straffas med böter på 400 000 euro, motsvarande runt 4,1 miljoner kronor, efter att Renault haft invändningar mot rivalens bil, skriver det internationella motorsportförbundet Fia på sin hemsida.
Publicerad 7 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Racing Point-förarna Sergio Pérez (främst) och Lance Stroll i Österrike i juli.
Racing Point-förarna Sergio Pérez (främst) och Lance Stroll i Österrike i juli.Foto: Joe Klamar/AP/TT

Renault har protesterat i de tre senaste loppen, med argumentet att Racing Points bromsaxlar är en kopia av de som Mercedes använde på sin titelvinnande bil förra året. Fia har nu gett gehör för klagomålen.

Racing Points förare – kanadensaren Lance Stroll och mexikanen Sergio Pérez – får behålla sina poäng. Fia anser även att straffet är tillräckligt och stallet behöver därför inte modifiera bilarna.

Annons

Poängavdraget innebär att Racing Point ramlar ner till sjätte plats i stallmästerskapet på 27 poäng, 5 poäng bakom femman Renault, inför söndagens deltävling på brittiska Silverstone.

Racing Point kan överklaga beslutet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons