Annons

Oprah Winfrey i affischkampanj mot rasism

Publicerad 8 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Programledaren, skådespelaren och entreprenören Oprah Winfrey, har beställt 26 reklamtavlor med ett foto på Breonna Taylor, som sköts till döds under ett polisingripande i mars.
Programledaren, skådespelaren och entreprenören Oprah Winfrey, har beställt 26 reklamtavlor med ett foto på Breonna Taylor, som sköts till döds under ett polisingripande i mars.Foto: Dylan T. Lovan/AP/TT

"O, The Oprah Magazine", som drivs av programledaren, skådespelaren och entreprenören Oprah Winfrey, har beställt 26 reklamtavlor med ett foto på Breonna Taylor, som sköts till döds vid ett polisingripande i mars, skriver CNN.

”Kräv att poliserna som är inblandade i mordet på Breonna grips och ställs inför rätta”, står det intill bilden på de 26 reklamtavlorna – en för varje år av Breonna Taylors liv, som ska placeras ut i Louisville, Kentucky.

Annons

Den 26-åriga akutsjuksköterskan sköts till döds vid ett polisingripande i hennes hem i Louisville den 13 mars i år. Hon har tillsammans med George Floyd blivit en symbol för polisvåld mot svarta för Black lives matter-rörelsen.

Oprah Winfrey har också placerat Breonna Taylor på omslaget till "O, The Oprah Magazine". Det är första gången sedan tidningen grundades för 20 år sedan som Winfrey inte placerat sig själv på omslaget.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons