Annons

Rysk friidrott betalar böterna

Med tre dagars marginal meddelar det ryska friidrottsförbundet (Rusaf) att man betalat böterna på motsvarande 55 miljoner kronor till Internationella friidrottsförbundet World Athletics (WA).
Publicerad 12 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Danil Lysenko. Arkivbild.
Danil Lysenko. Arkivbild.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Om Rusaf inte betalat böterna senast den 15 augusti hade ryska friidrottare portats från internationella tävlingar.

Rusaf skulle ha betalat böterna på 5 miljoner dollar plus andra kostnader redan den 1 juli men meddelade att man inte hade tillräckligt mycket pengar. Nu säger Rusaf att man fått ett bidrag från idrottsministeriet.

Annons

Det räcker dock inte med att betala hälften av böterna, som är på totalt 10 miljoner dollar, utan WA kräver också att Rusaf kommer med en reformplan i slutet av augusti och visar framsteg när det gäller att komma från dopningskulturen i friidrotten för att inte bli utesluten i det internationellaella förbudet. förbundet.

Rysk friidrott har varit avstängt sedan 2015 på grund av statsstödd dopning. Ryska friidrottare som har kunnat bevisa att de är rena från dopning har dock haft möjlighet att tävla under neutral flagg.

WA straffade i våras Rusaf med 10 miljoner dollar i böter efter avslöjandet att ryska förbundsledare försökt förhindra utredningen av höjdhopparstjärnan Danil Lysenko, som flera gånger brustit i sin vistelserapportering och riskerar åtta års avstängning.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons