Annons

Börsen vände – avslutade på plus

Stockholmsbörsen sjönk under onsdagen på bred front – men återhämtade sig under eftermiddagen. Efter stängning var OMXS-index upp 0,1 procent.
Även ledande Europabörser steg.
Publicerad 12 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Börsen vände under eftermiddagen. Arkivbild
Börsen vände under eftermiddagen. ArkivbildFoto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Det smalare OMXS30, som speglar utvecklingen för de mest omsatta aktierna, steg med 0,2 procent. Bland storbolagen som gick starkt i handeln fanns Kinnevik, upp 2,7 procent, Essity, plus 2,0 och Astra Zeneca som steg 1,9 procent.

Mest nedåt på Stockholmsbörsen, i kraft av indextyngd, drog klädkedjan H&M, vitvarutillverkaren Electrolux och SEB. H&M-aktien backade 1,9 procent, medan både Electrolux och SEB var minus 1,3 procent.

Annons

Marknaden präglades annars av ökad osäkerhet kring förutsättningarna i USA:s kongress för en uppgörelse om nya stimulanser i coronakrisen. Men en oväntat hög inflationssiffra från USA i den tidiga eftermiddagshandeln gav viss draghjälp.

Datorspelsutvecklaren Starbreezes B-aktie föll drygt 8,6 procent sedan bolaget fastställt villkoren i den nyemission som aviserades tidigare i sommar.

Byggkoncernen Peab har fått uppdraget att bygga ett nytt polishus i Kiruna, en order värderad till 430 miljoner kronor. Aktien steg 0,1 procent.

Samtidigt återhämtade sig ljudboksföretaget Storytel, efter tisdagens kursfall till följd av en delårsrapport, och steg med 5,6 procent.

Londonbörsens FTSE 100-index steg 2,2 procent. Uppåt gick också Frankfurts Dax-index och Parisbörsens CAC 40-index som båda steg 0,9 procent.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons