Annons

Björklund: Går inte att beskriva hur glad jag är

Det var en match han inte glömmer.
Han gjorde sitt första allsvenska mål, orsakade en straff och riskerade att få ett rött kort tidigt i andra halvlek.
I stället stod Kalle Björklund, 21, som vinnare på Östgötaporten efter Hammarbys 2–1-mål i slutsekunderna.
– Det går inte att beskriva hur glad jag är, säger han.
Publicerad 13 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Kalle Björklund firar sitt första allsvenska mål.
Kalle Björklund firar sitt första allsvenska mål.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Matchen på Östgötaporten svängde fram och tillbaka. Länge dominerade Björklunds Hammarby men de sista 10-15 minuterna låg IFK Norrköping på riktigt hårt för ett segermål.

– Jag tycker att det är en välförtjänt vinst. Det är kul att få göra mål, sedan är det tråkigt att orsaka att det andra laget får en straff, säger Björklund, son till Hammarbys assisterande tränare Joachim Björklund.

Annons

Norrköpings inhoppare Pontus Almqvist var steget före Björklund in i straffområdet. I duellen föll Almqvist.

"Billig straff"

En ful tackling på Lars Krogh Gerson gav en tidig varning, men han slapp ett nytt gult kort när han stötte ned Norrköpings anfallare i början av andra halvlek.

Domaren Bojan Pandzic nöjde sig med att blåsa straff – och Björklund fick på planen uppleva när Abbe Khalili tryckte in segermålet med två sekunder kvar av den fem minuter långa tilläggstiden.

– Jag trycker till honom (Almqvist) i ryggen, men han faller lätt. Det är en filmning, men det är som det är. Jag håller inte med domaren. Jag tycker att han tar helt fel beslut. Hade det varit straff hade jag erkänt det, säger Björklund.

– Jag tycker att det var en jättebillig straff, men jag är bara glad över att vi vann, säger försvararen som spelade sin tredje allsvenska match från start.

2 x 2–1

De två senaste har slutat med 2–1-segrar mot så tungt motstånd som Djurgården och IFK Norrköping.

Björklund använde kropp och kilon när han tryckte sig fram i röran av spelare i Norrköpings straffområde på Darijan Bojanics hörna.

Det gav Hammarby ledningen i 16:e minuten.

Det gick inte att ta miste på att det var första gången han firade ett allsvenskt mål. Björklund kom den här säsongen från samarbetsklubben IK Frej.

I Hammarbys nya giv med en trebacklinje passar han utmärkt.

Annons

– Jag är jättetacksam över att klubben har förtroende för mig. Det betyder mycket att jag får spela nu, säger Kalle Björklund.

Henrik Skiöld/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons