Annons

Färre nyanmälda arbetslösa i USA

Publicerad 13 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Antalet nyanmälda arbetslösa i USA föll under en miljon i förra veckan, vilket dock är betydligt fler än historiska nivåer. Arkivbild
Antalet nyanmälda arbetslösa i USA föll under en miljon i förra veckan, vilket dock är betydligt fler än historiska nivåer. ArkivbildFoto: Nam Y. Huh AP/TT

Antalet nyanmälda arbetslösa i USA föll förra veckan till 963 000 personer. Det är första gången antalet hamnar under en miljon sedan covid-19-pandemin slog till i USA i mars, enligt USA:s arbetsmarknadsdepartement.

Under veckan före, som avslutades den 1 augusti, var nivån 1 191 000 enligt reviderade tal.

Annons

Nivån kan jämföras med nästan sju miljoner nya ansökningar per vecka när det var som värst, men även om det nu är betydligt färre är nivåerna väsentligt högre än före coronakrisen.

Totalt fick 16,1 miljoner amerikaner någon form av arbetslöshetsunderstöd veckan som avslutades den 8 augusti. Det tidigare rekordet från före coronakrisen, från 2009, låg på 6,6 miljoner.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons