Annons

Nätverkstillverkare sänke på USA-börs

Publicerad 13 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Nasdaq steg under torsdagen – men både Dow Jones industriindex och S&P 500 sjönk. Arkivbild.
Nasdaq steg under torsdagen – men både Dow Jones industriindex och S&P 500 sjönk. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP/TT

De amerikanska börserna steg inledningsvis under torsdagens handel på Wall Street – men sjönk tillbaka igen. Vid stängning var Nasdaqs kompositindex det enda som avslutade dagen på plus. Det tekniktunga indexet var upp 0,3 procent och eldades bland annat på av jätten Apple som lyfte 1,8 procent. Netflix, upp 1,2 procent, var ett annat FAANG-bolag som hade en bra dag.

Aningen sämre gick det för de två andra ledande marknadsplatserna i USA. Dow Jones industriindex och S&P 500 sjönk med 0,3 respektive 0,2 procent.

Annons

Båda tyngdes av Cisco Systems vars höstsiffror var sämre än förväntat i den senaste delårsrapporten. Detta fick nätverkstillverkaren att backa 11,2 procent.

Under dagen släpptes siffror som visade att antalet nyanmälda arbetslösa i USA i förra veckan föll till 963 000 personer. Det var första gången antalet hamnar under en miljon sedan coronapandemin nådde USA på bred front i mars.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons