Annons

Blandat på ledande Asienbörser

Publicerad 14 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Dystra Kina-siffror sänkte börshumöret i Asien. Arkivbild.
Dystra Kina-siffror sänkte börshumöret i Asien. Arkivbild.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Oväntat svag kinesisk detaljhandelsstatistik och nya utbrott av covidsmitta i Asien sänkte börshumöret under veckans sista handelsdag på de ledande Asienbörserna. Men utvecklingen var blandad.

Många investerare intog en defensiv position inför helgens möte om det så kallade fas 1-avtalet mellan företrädare för världens två största ekonomier: Kina och USA.

Annons

Tokyobörsens Nikkei 225-index klarade att hålla sig på plus, och steg 0,1 procent, medan det bredare Topix-index var oförändrat. Taiwanbörsen steg samtidigt 0,2 procent.

Hongkongbörsen låg i den avslutande handeln och pendlade kring nollstrecket, medan Shanghaibörsen gått uppåt med 0,2 procent.

Seoulbörsens Kospi-index såg samtidigt ut att backa med drygt 1 procent, sedan landets myndigheter rapporterat om det största antalet nya smittade sedan mars.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons