Vackert svenskmål när Columbus kvitterade

Publicerad 14 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Columbus Alexander Wennberg gjorde ett konstmål i andra matchen mot Tampa i NHL-slutspelet.Foto: Frank Gunn/AP/TT

Efter långköraren senast. Columbus har kvitterat åttondelsfinalserien mot Tampa Bay i NHL.

Svenske Alexander Wennberg bjöd på uppvisning i 3–1-segern när han – med drygt åtta minuter kvar av den tredje perioden – drog pucken mellan sina egna ben och sedan krigade in 3–1-målet för sitt Columbus.

Innan dess hade Nikita Kucherov gett Tampa Bay ledningen i första perioden, men Columbus åt sig tillbaka via mål av Ryan Murray och dansken Oliver Björkstrand i samma period.

Senast krävdes det åtta perioder för att skilja lagen åt i Stanley Cup-slutspelets första runda. Då vann Tampa med 3–2.

Nästa match mellan lagen spelas natten till söndag svensk tid.

Den nordamerikanska ishockeyligan avgörs den här säsongen i Kanada i två så kallade "bubblor" i Edmonton och Toronto på grund av coronapandemin.