Annons

Hårda straff för misslyckad kupp

Publicerad 15 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Venezuelas president Nicolás Maduro håller upp vad som påstås vara bevis för det misslyckade kuppförsöket under en presskonferens den 6 maj.
Venezuelas president Nicolás Maduro håller upp vad som påstås vara bevis för det misslyckade kuppförsöket under en presskonferens den 6 maj.Foto: AP/TT

I Venezuela har 15 personer dömts till över 20 års fängelse vardera för inblandning i en misslyckad invasion som president Nicolás Maduro påstår var ett försök att störta honom.

Förra veckan dömdes två före detta amerikanska soldater till 20 års fängelse vardera för delaktighet i incidenten.

Annons

Landets riksåklagare säger att de 15 venezuelaner som nu har dömts har erkänt att de gjort sig skyldiga till "terrorism, uppror och konspiration".

En beväpnad grupp försökte i början av maj att ta sig in i Venezuela sjövägen från Colombia. Enligt Maduro var det en komplott som syftade till att mörda honom och ge makten till oppositionsledaren Juan Guaidó.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons