Annons

Olovlig återfallsförare döms igen

Bara tre dagar efter att han släppts från ett fängelsestraff för bland annat grov olovlig körning stoppades den körkortslöse mannen återigen bakom ratten. Nu döms han till fängelse i två månader för grov olovlig körning.
Osby • Publicerad 3 september 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Hässleholms tingsrätt dömer en man i 35-årsåldern till två månaders fängelse för grov olovlig körning. Mannen stoppades när han körde bil i Osby tätort den 25 mars i år.

I domen konstaterar tingsrätten att han förekommer i uppemot 50 avsnitt i belastningsregistret. Det framgår även att han dömts för grov olovlig körning vid ett antal tillfällen.

Annons

Det senaste tillfället var i oktober ifjol när han dömdes till fängelse i 14 dagar för bland annat grov olovlig körning och smitning från trafikolycka. Det straffet avtjänade han färdigt den 22 mars – endast tre dagar innan han ertappades bakom ratten i Osby.

Tingsrätten konstaterar att med hänsyn till återfallen ska ett fängelsestraff på två månader utdömas. Mannen har erkänt gärningen.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons