Annons

Röke fick nöja sig med en pinne

Röke IF fick "bara" med sig ett poäng från Kärlekens IP. Det var Julius Sjödahl inte nöjd med. Ändå var det nära att bli ett "gåsaägg", som amerikanerna säger, för Röke.
FOTBOLL • Publicerad 5 september 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

– Första halvlek är jämn och så tänkte vi att vi skulle trycka ned dem i andra halvlek när vi hade medvind. Så blev det inte, säger Sjödahl.

Om Röke skulle ha någon liten chans kvar att hänga med i toppen var det bara seger som gällde borta mot IF Centern. Men det var Halmstadslaget som tog ledningen i hård vind.

Annons

– Det tar ändå inte lång tid förrän vi kvitterar, konstaterar Julius Sjödahl.

Ja, ledningsmålet kom i 18:e minuten. Bara fyra minuter senare hade Röke en farlig hörna som mynnade ut i en hands. Domaren blåste straff och Emilia Nyberg fick skjuta in kvitteringen.

– Det är inte så att någon direkt får till det i första halvlek, de lägger lite bollar bakom oss men på det stora hela är det jämnt, säger Sjödahl.

I andra halvlek fick Röke vinden i ryggen och första kvarten var mycket bra av gästerna.

– Hade vi bara gjort ett mål så tror jag att vi kunde dragit ifrån där, menar Sjödahl.

Men det där målet lyckades Röke inte göra. I stället fick Centern ett slumpmål på en frispark och Röke som hade sett så starkt ut fick det mentalt jobbigt.

– Vi går ned och börjar hänga med huvudena lite. Men vi avslutar ändå helt okej, säger Julius Sjödahl.

Kvitteringen kom i sista minuten och det var Anna Kjerstensson som höll sig framme och fixade 2–2, hennes andra mål för i år. Trots att Röke spelmässigt var det bättre laget satt det räddade poänget hårt inne men Julius Sjödahl har ändå svårt att glädja sig över det.

– Det är hyfsat jämnt, fast vi är snäppet vassare under matchen. Men så är det, det är fyra matcher kvar och vi har inte så mycket att spela för. Vi får bara gilla läget, säger Julius Sjödahl.

Johannes Höghäll JohnssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons