GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jannes svar: "Han får tycka vad han vill"

Zlatan Ibrahimovic gick till hård attack på den svenska landslagsledningen efter att Dejan Kulusevski fått inleda matchen mot Frankrike på bänken.
Nu har förbundskaptenen svarat.
– Han får tycka vad han vill, säger Janne Andersson.
Publicerad 6 september 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Förbundskapten Janne Andersson svarade på kritiken från Zlatan Ibrahimovic.
Förbundskapten Janne Andersson svarade på kritiken från Zlatan Ibrahimovic.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Dejan Kulusevski uttryckte sin besvikelse efter 0–1-förlusten mot Frankrike. Detta efter att Juventusspelaren bara fått en kort inhopp i den andra halvleken.

– Jag tycker det var konstigt, men det är bara att acceptera beslutet. Det är inte jag som bestämmer, sade han till TV4 efter matchen.

Dagen efter blåste det upp till orkan när Zlatan Ibrahimovic gav sig in i debatten och sågade landslagsledningen öppet på sociala medier.

"Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll", skrev han på Twitter.

"Lite brus"

När förbundskaptenen Janne Andersson mötte medierna under söndagseftermiddagen var därför samtalsämnet tämligen givet.

– Det blev lite brus så jag vill stänga gårdagens match, förklarar Andersson.

Han säger att han har pratat med Dejan Kulusevski.

– Kärnan i det han sa har jag inget problem med. Det är den inställningen man ska ha. Sen använder han kanske ett för stort ord i sammanhanget. Han uttryckte sig väl kanske lite för kraftfullt.

Inga problem

– Sen i övrigt vad folk tycker om mig och annat får jag stå ut med som förbundskapten. Vi som jobbar närmst tillsammans tar våra beslut ihop. Vi är trygga i det. Han (Zlatan) får tycka vad han vill, när han vill och hur han vill. Jag kan inte värdera det.

– Sen finns det synpunkter runt omkring och det får jag leva med. Det har jag inga problem med, säger han.

I slutändan erkänner ändå förbundskaptenen att han tycker att det blivit en uppförstorad grej.

– Det är klart att om en laguttagning skapar detta är konstigt... Jag har gjort tusen laguttagningar. Jag konstaterade att de som spelade på mittfältet igår gjorde en gedigen insats. Jag vet inte varför det måste handla om det här några dagar. Jag tycker att vi skulle kunna prata lite mer fotboll. Men jag svarar på frågorna ni ställer.

Förbundskaptenen får också stöd av landslagsledningen.

– Det här är så låg nivå, så jag vill ens kommentera det, sade landslagschefen Stefan Pettersson till TV4:s Fotbollskanalen tidigare under dagen.

Simon Norberg/TT

Förbundskapten Janne Andersson pratar med Dejan Kulusevski. Arkivbild.
Förbundskapten Janne Andersson pratar med Dejan Kulusevski. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.