Annons

Skrämmande tider väntar

Publicerad 15 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Noterar att representanter för den offensiva trosinriktningen kräver ändrade grundlagar i Sverige (enligt uppgift DN 13/9). Det ska bli förbjudet att, som det heter, håna religioner.

Representanter för den naiva och godtrogna trosinriktningen verkar tiga still. Måhända ser de en möjlighet till en återgång till gångna tider.

Annons

Av någon anledningen är detta en fråga som blivit aktuell först på senare år. Uppenbarligen som en följd av den politik som förts inom ett visst område de senaste decennierna.

För den som tar ett sekulärt samhälle med demokrati och yttrandefrihet för givet bör nog ta sig en allvarlig fundering över samhällsutvecklingen.

EU-kommissionens ansvariga för migrationsfrågor Ylva Johansson passar med anledningen av det nerbrända migrantlägret, Lesbos, på att driva frågan om att ta självbestämmanderätten i migrationsfrågor ifrån nationalstaterna i Europa (enligt uppgift SVT 14/9). Europas Förenta Stater i vardande således. Är det i linje med folkviljan?

Regeringsformen (grundlag): 1 kap, 1 § ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket”. Gäller inte det längre? Kommer folket att tillfrågas innan makten tas ifrån dem? Är det OK att bryta mot grundlagen?

Det är sannerligen bekymmersamma tider vi går till mötes.

Håkan Spångberg

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons