Annons

Man häktad för sju år gammal festivalvåldtäkt

Publicerad 18 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Efter dna-träff har en man i Blekinge begärts häktad som misstänkt för en våldtäkt på Bråvallafestivalen utanför Norrköping 2013. Arkivbild.
Efter dna-träff har en man i Blekinge begärts häktad som misstänkt för en våldtäkt på Bråvallafestivalen utanför Norrköping 2013. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En man i Blekinge har häktats som misstänkt för en våldtäkt på Bråvallafestivalen utanför Norrköping 2013, efter en dna-träff.

Polisen intresserade sig för mannen, som är i 40-årsåldern, på grund av misstänkt koppling till en bilbrand i Ronneby. När han dna-topsats väcktes misstankar om inblandning i våldtäkten för sju år sedan, rapporterar lokala medier.

Annons

Försvarsadvokat Karl Hamstedt säger att mannen medger att han var på festivalen, men att han nekar till brott.

– Han är chockad. Det här är ju något som skulle ha hänt för väldigt länge sedan och han förnekar väldigt bestämt att det skulle finnas någon som helst sanning i det här, säger advokaten till P4 Blekinge.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons