Annons

Misstänkt mord i Märsta – två anhållna

Publicerad 18 september 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
En man är gripen misstänkt för mord i Märsta. Arkivbild.
En man är gripen misstänkt för mord i Märsta. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man och en kvinna har anhållits, misstänkta för mord och anstiftan till mord på den man i 55-årsåldern som på torsdagskvällen hittades död i ett flerfamiljshus i Märsta norr om Stockholm.

Paret, som även är misstänka för grov misshandel av en kvinna på platsen, greps under natten. Den misshandlade kvinnan har förts till sjukhus, men polisen har kunnat hålla inledande förhör med henne och de två misstänkta.

Annons

– Vi har bildat oss en god lägesbild kring vad som har initierat det här. Vi har förstått vilken relation de misstänkta har till de avlidna och skadade, säger Ola Österling, presstalesperson på polisregion Stockholm.

En av de gripna ska ha initierat mordet och är misstänkt för anstiftan till mord, medan den andra är själva gärningspersonen, som är misstänkt för mordet, förklarar Österling.

Tekniska fynd från brottsplatsen ska nu analyseras och samköras med övrig bevisning.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons