Claessons succé – bakom det mesta i storsegern

Tredje matchen från start sedan knäskadan – då blev Viktor Claesson målskytt och framspelare.
Resultatet: Två mål, två assist.
Krasnodar vann till slut med hela 7–2 hemma mot Chimki.
Publicerad 18 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Viktor Claesson. Arkivbild.
Viktor Claesson. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Claesson gjorde 2–0 i 23:e minuten och 3–2 i slutet av första halvlek. Dessutom låg han bakom 5–2 och 6–2.

Viktor Claessons spel på hemmaarenan blev verkligen grunden till att ryska klubben Krasnodar säkrade en ny trepoängare i ligaspelet.

– Jag jublade och fick skrika ut ett års frustration vid första målet. Det var otroligt skönt att få göra mål igen, säger han till Aftonbladet.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka i målprotokollet igen. Jag vill vara med och bidra.

För 28-åringen själv var det första fullträffarna sedan han var tillbaka i spel efter olyckan på Santiago Bernabéu-stadion i juni förra året.

Efter knäskadan i Sveriges EM-kval borta mot Spanien fick Claesson vänta länge på att vara en del av den ryska klubbens startelva. I mötet med Arsenal Tula den 18 augusti byttes han in i 75:e minuten och därefter har belastningen ökats successivt.

Matchen mot Chimki var hans blott tredje start.

Claesson byttes ut i 76:e minuten.

Marcus Berg var dock den som ordnade Krasnodars ledning. Anfallaren brände visserligen en straff men tog sedan vara på returen och slog in 1–0-målet efter 19 minuter.

Kristoffer Olsson, tredje svensken i Krasnodars startelva, låg bakom 7–2 i slutet av matchen.