Annons

Basketlandslaget tvingas spela i coronabubbla

I november ska det svenska herrlandslaget i basket fortsätta sitt EM-kval.
Nu står det klart att matcherna kommer att spelas i en isolerad bubbla.
Publicerad 21 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Det internationella basketförbundet (Fiba) har meddelat att herrarnas EM-kvalmatcher kommer att spelas i en så kallad bubbla där lagen hålls isolerade likt det upplägg som just nu råder i NBA- och WNBA-slutspelet. Anledningen är att minska risken för smittspridning coronapandemin.

Sverige skulle ha spelat borta mot Nederländerna den 26 november och hemma mot Kroatien den 29 november, samt mot Nederländerna och Turkiet i februari 2021.

Annons

Vilka länder som nu i stället kommer att stå värd för EM-kvalbubblorna är ännu inte klart. I varje bubbla kommer fyra till åtta lag att spela.

"I denna speciella tid är spelarnas och stabernas hälsa det som ska vara i första rummet. Detta är också ur tävlingssynpunkt det mest rättvisa. Vi ser fram emot att göra det bästa av detta" säger landslagsansvarig Fredrik Joulamo i ett pressmeddelande.

Kroatien leder Sverigs kvalgruppen på fyra poäng, Nederländerna ligger tvåa med tre poäng, Sverige är trea med tre poäng och Turkiet ligger sist med två poäng.

Sedan tidigare är herrarnas basket-EM flyttat till september 2022. Ännu är inget bestämt kring damernas EM-kval. Där möter Sverige Israel och Montenegro.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons