Annons

Tyska Ifo skruvar i BNP-prognos

Publicerad 22 september 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Bankdistriktet i tyska Frankfurt. Forskningsinstitutet Ifo som brukar mäta affärsklimatet i Europas största ekonomi höjer sin BNP-prognos för 2020. Arkivbild.
Bankdistriktet i tyska Frankfurt. Forskningsinstitutet Ifo som brukar mäta affärsklimatet i Europas största ekonomi höjer sin BNP-prognos för 2020. Arkivbild.Foto: Michael Probst/AP/TT

Den ekonomiska skadan i coronakrisen tycks bli mindre än tidigare beräknat, enligt tyska forskningsinstitutet Ifo som höjer sin BNP-prognos för Tyskland för i år.

Münchenbaserade Ifo räknar nu med att bruttonationalprodukten (BNP) i Europas största ekonomi krymper 5,2 procent i år, vilken kan jämföras med den tidigare prognosen som var en minskning på 6,7 procent.

Annons

Nästa år räknar Ifo med en tillväxt på 5,1 procent.

"Nedgången under andra kvartalet och den pågående återhämtningen utvecklar sig bättre än vi väntat oss", säger Timo Wollmershaeuser, chefsekonom på Ifo.

Under andra kvartalet i år krympte Tysklands BNP med 9,7 procent jämfört med kvartalet före.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons