Annons

Holmlund nekas ersättning för rehabresa

Anna Holmlund nekas ersättning på 150 000 kronor för en rehabresa till Spanien hon gjorde i slutet av 2019.
Den tidigare skicrosstjärnan får avslag i förvaltningsrätten.
– Vi är förvånade över domen, säger pappan Lars Holmlund till Expressen.
Publicerad 23 september 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Anna Holmlund får ingen ersättning för sin rehabresa till Spanien. Arkivbild.
Anna Holmlund får ingen ersättning för sin rehabresa till Spanien. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Anna Holmlund råkade ut för en olycka under ett träningspass i italienska Innichen 2016 och ådrog sig svåra hjärnskador. Hon försattes i koma och vaknade upp i maj 2017 efter fem månader på Danderyds sjukhus.

Resan till Spanien beskrevs av familjen som ett viktigt steg för hennes rehab, där bland annat terapi och träning ingick. Men när Holmlund ansökte om ersättning för resan hos Försäkringskassan fick hon avslag. Den aktuella vården erbjöds inte i Västernorrland, hennes hemregion.

Annons

Efter att Holmlund överklagat beslutet till förvaltningsrätten fick de i veckan sitt besked – ett avslag. Resan kan inte betalas av regionen eftersom den vården inte erbjuds i Västernorrland.

"Det är i målet ostridigt att Region Västernorrland inte skulle ha erbjudit Anna Holmlund den vård som hon mottagit i Spanien", skriver förvaltningsrätten i domen.

Det är ännu inte bestämt om familjen Holmlund ska överklaga beslutet.

– Man kan ju antingen acceptera det eller besvära sig igen och överklaga till högre distans, säger Lars Holmlund till Expressen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons