Annons

Läkemedelsjättens vaccinstudie i slutfas

Publicerad 23 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Det pågår en intensiv aktivitet för att få fram ett vaccin mot virussjukdomen covid-19. Arkivbild.
Det pågår en intensiv aktivitet för att få fram ett vaccin mot virussjukdomen covid-19. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Amerikanska konsument- och läkemedelskonglomeratet Johnson & Johnson inleder en global fas 3-studie av ett potentiellt vaccin mot covid-19.

60 000 personer ingår i studien av vaccinet som avses ges i en dos, i stället för två doser som flera av de andra potentiella vacciner som konkurrenterna utvecklar. Att kunna ge vaccinet enbart i en dos i stället för två, med flera veckors mellanrum, skulle förenkla vaccineringsprocessen.

Annons

Resultaten av den avslutande studien beräknas vara klara i slutet av detta år eller början på nästa, enligt Paul Stoffels, forskningschef på Johnson & Johnson, som berättade om studien på en presskonferens där även personer från myndigheten National Institutes of Health och Trump-administrationen deltog.

Aktien stiger i förhandeln på New York-börsen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons