Annons

Självmål av Leicester – hattrick av Havertz

Ett självmål av Leicesters Christian Fuchs tog Arsenal vidare från Premier League-mötet i den tredje omgången av den engelska ligacupen i fotboll.
Publicerad 23 september 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Leicesters Christian Fuchs, höger, deppade och Arsenal jublade i mötet i den engelska ligacupen.
Leicesters Christian Fuchs, höger, deppade och Arsenal jublade i mötet i den engelska ligacupen.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Det var i den 57:e matchminuten på Leicesters hemmaarena King Power Stadium som ett stolpskott från Arsenals Nicolas Pépé studsade in via den österrikiske veteranen och in det egna målet.

Londonlaget, som vann med 2–0 efter ett mål i 90:e minuten av Edward Nketiah, är därmed vidare till den fjärde omgången av ligacupen. Där väntar antingen Premier League-mästaren Liverpool eller League One-laget Lincoln City, på bortaplan.

Annons

Chelseas nye tyske stjärnmittfältare Kai Havertz gjorde inte bara sitt första mål för klubben utan även två ytterligare och noterades för ett hattrick i 6–0-segern hemma mot Championship-laget Barnsley.

Chelsea ställs i den fjärde rundan mot antingen Tottenham eller Leyton Orient. Den matchen ställdes under tisdagen in på grund av coronasmitta i League Two-laget och det är ännu oklart om matchen kommer att spelas eller om Premier League-laget "Spurs" tilldelas segern och ett avancemang.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons