Annons

Bråkstakarna har tagit över Hässleholm

Lokal debatt • Publicerad 24 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Alla vet vi hur illa ställt det är med ekonomin i Hässleholms kommun. Vi har inte råd att skydda våra invånare från bråkstakar som fullständigt tar över efter mörkrets inbrott, ja nu även dagtid. Att gå igenom en park eller på mörka platser har sedan länge överhuvudtaget inte varit möjligt utan nästan sätta sitt liv på spel.

Men nu kan man inte gå in på kulturhuset eller genom stationen utan att vara rädd. På biblioteket härjar dom fritt och biografen har stora problem med dom. Dom, ja dom som förpestar tillvaron för alla.

Annons

Men det är för dyrt med väktare, mötesplatser stängs, bokbussen dras in, fritidsgårdar finns inte längre och det var på håret att även perrong 23 gick i graven. Men vi har råd med att upp till 80-100 miljoner att bygga på Björklunda när det finns Åhusfältet som inte behöver grävas ur för att kunna byggas på! Vi belönar oduglig personal i topparna med miljoner i avgångsvederlag.

Vi höjer arvodena till våra politiker till fantasisummor, ja en del sänker sina, men ändå! Vi köper fastigheter för över taxeringsvärden. Vi säljer för en spottstyver. Nu har vi även långfristiga lån på 250 miljoner tydligen?! Vi hade haft pengar till att göra hässleholm till en säker stad och gett våra ungdomar en plats att gå till efter skolan och på kvällstid utan att vara ute och ränna. Så är det konstigt att vår framtid, ja våra barn, mår dåligt! Tröstlöst

Helen Svensson

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons