Annons

Hushållens lån växer i oförändrad takt

Publicerad 25 september 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Hushållens lån hade en årlig tillväxttakt på 5,2 procent i augusti, vilket är en oförändrad nivå jämfört med månaden före. Arkivbild.
Hushållens lån hade en årlig tillväxttakt på 5,2 procent i augusti, vilket är en oförändrad nivå jämfört med månaden före. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

De svenska hushållens lån hade i augusti en årlig tillväxttakt på 5,2 procent. Det är en oförändrad takt jämfört med juli, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

Ett år tidigare var tillväxttakten 5,0 procent.

Annons

Sammanlagt uppgick hushållens lån i augusti till 4 350 miljarder kronor. Det är en ökning med 14 miljarder jämfört med juli och en ökning med 218 miljarder jämfört med augusti 2019.

Hushållens bostadslån uppgick i augusti till totalt 3 566 miljarder kronor, en ökning med 11 miljarder jämfört med månaden före och en ökning med 183 miljarder jämfört med motsvarande månad i fjol.

Statistiken gäller hushållens lån hos banker och andra så kallade monetära finansinstitut (MFI).

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons