Underläge och en man mindre.
Trots det tog Dejan Kulusevskis Juventus en värdefull poäng borta mot Roma.
Mötet på Stadio Olimpico slutade 2–2.
Publicerad 27 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Cristiano Ronaldo gjorde sitt andra och tredje mål för säsongen när Juventus spelade 2–2 mot Roma.Foto: Gregorio Borgia/AP/TT

Svenska stjärnskottet Dejan Kulusevski kunde inte ha fått en bättre start i Juventus när han inledde målskyttet i Serie A-premiären mot Sampdoria som slutade med 3–0-seger.

I den andra omgången blev det desto tuffare motstånd i form av storklubben Roma på bortaplan.

Strax före halvtidsvilan var ställningen 1–1 efter att Jordan Veretout och Cristiano Ronaldo skickat in en varsin straffspark, båda tillkomna efter hands i respektive straffområde.

Då blixtkontrade Roma plötsligt in 2–1 efter att Kulusevski spelat en mindre lyckad roll. 20-åringen fick förtroende att ta hand om en frispark på offensiv planhalva, men inspelet mot straffområdet var kort och nickades undan, vilket bäddade för omställningen som avslutades med att Veretout gjorde sitt andra mål för kvällen.

När sedan Adrien Rabiot drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad i den andra halvleken såg det mörkt ut för Juventus – men "Den gamla damen" gav sig inte och i den 69:e minuten var det kvitterat.

Återigen var det Cristiano Ronaldo som slog till när portugisen nåde högst på Danilos inlägg och nickade in 2–2.

Fler mål blev det inte i en match där Kulusevski byttes ut efter 85 minuters spel.