Annons

Uppskruvat tonläge inför Trump–Bidendebatt

USA:s president Donald Trump vill att hans rival Joe Biden drogtestas före deras första debatt på tisdag, skriver han på Twitter.
Publicerad 27 september 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Valrörelsen är i full gång. Inför den första presidentvalsdebatten kräver Donald Trump att hans rival ska drogtestas.
Valrörelsen är i full gång. Inför den första presidentvalsdebatten kräver Donald Trump att hans rival ska drogtestas.Foto: Steve Ruark/APTT

Tonläget inför tisdagens presidentvalsdebatt, den första av tre, har börjat skruvas upp. I ett utspel på Twitter skriver Donald Trump att han vill att Joe Biden ska drogtestas före debatten.

"Jag kommer bestämt kräva att Sömniga Joe Biden går igenom ett drogtest inför, eller efter, debatten på tisdag", skriver presidenten på Twitter.

Annons

"Naturligtvis kommer jag själv gå med på att testas också. Hans debattprestationer har varit rekord-ojämna, för att uttrycka det milt. Bara droger kan förklara den här diskrepansen???", skriver Donald Trump.

Både Trump och Biden har gjort sig kända för ogenomtänkta uttalanden och grodor i offentliga sammanhang. De senaste månaderna har Trump återkommande tagit upp Joe Bidens mentala hälsa, och föreslagit att demokraten kanske använder sig av droger för att prestera bättre.

Donald Trump har inte lagt fram några bevis för sina påståenden. För det mesta har Biden skakat av sig attackerna, men i en intervju som sändes i tv på lördags sade Biden att presidentens "lögner" påminde honom om Joseph Goebbels, Nazitysklands propagandaminister.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons