Annons

Gorilla attackerade skötare på spanskt zoo

Publicerad 28 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Polis ska tillsammans med djurparken utreda hur gorillan tog sig in i inhägnaden där kvinnan arbetade. Arkivbild från Madrids djurpark.
Polis ska tillsammans med djurparken utreda hur gorillan tog sig in i inhägnaden där kvinnan arbetade. Arkivbild från Madrids djurpark.Foto: Bernat Armangue/AP/TT

En gorilla anföll under söndagen en 46-årig djurskötare på en djurpark i Madrid. Kvinnan fick allvarliga huvudskador och bröt båda armarna, enligt djurparken och räddningstjänsten.

Kvinnan arbetade med de vanliga morgonsysslorna, städade och matade djuren, när hon attackerades av en 29-årig manlig gorilla i en inhägnad.

Annons

"Djurparkens medarbetare lyckades separera henne från djuret, och senare kunde en grupp veterinärer lugna gorillan med en bedövningspil. Djuret togs till sin bur och är nu lugnt," skriver djurparken i ett pressmeddelande.

Polisen och djurparken utreder nu hur gorillan tog sig in i inhägnaden, som ska skyddas med tre dörrar. Kvinnan, som har jobbat på djurparken i 19 år, kunde stabiliseras på plats och fördes till sjukhus, men hennes tillstånd uppges vara kritiskt.

Enligt djurparken är gorillan, som heter Malabo, uppfostrad av djurskötare sedan födseln.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons