Annons

Misstänks för medhjälp till mordförsök

En man i 20-årsåldern sitter nu häktad misstänkt för medhjälp till ett mordförsök som ägde rum i mitten av augusti i Osby.
Osby • Publicerad 29 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var den 13 augusti som en man i 40-årsåldern misshandlades på Östra Järnvägsgatan och fick allvarliga skador.

Strax därefter anträffades en misstänkt gärningsperson - en man i 18-årsåldern - i en parkerad bil nära brottsplatsen. Han greps av polisen och har sedan dess suttit frihetsberövad på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Annons

Polisen har tidigare sagt till tidningen att det inte har gått att utesluta att fler personer varit inblandade i händelsen och nu har även en man i 20-årsåldern frihetsberövats i samma ärende.

I måndags beslutade Hässleholms tingsrätt att mannen ska häktas på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till försök till mord. Enligt tingsrätten finns det en risk att mannen genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar utredningen.

Under måndagen omhäktades även mannen i 18-årsåldern som är fortsatt misstänkt för mordförsök. Åklagaren har nu fram till den 12 oktober på sig att väcka åtal i ärendet.

Kajsa WallSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons