Sena mål räddade Juventus

Trots spel med en man mer i hela andra halvlek var Juventus nära poängtapp hemma mot Sassuolo.
Men de senaste nio årens mästarlag räddades av två sena mål och vann med 3–1.
Publicerad 10 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Sassuolos Vlad Chiriches i kamp med Weston McKennie i Juventus.
Sassuolos Vlad Chiriches i kamp med Weston McKennie i Juventus.Foto: Marco Alpozzi/AP/TT

Det blev ändå en dyrköpt seger för Juventus som fick både mittfältaren Westin McKennie och anfallaren Paulo Dybala (vänster knä) skadade i första halvlek.

Aaron Ramsey ersatte McKennie och Dejan Kulusevski tog Dybalas plats.

På tilläggstid i första halvlek fick Sassuolo Pedro Obiang utvisad och Juventus tog planenligt ledningen i 50:e minuten med Danilos välpressade kanon.

Men när Gregoire Defrel kvitterade i 58:e skakades Juventus om.

Dejan Kulusevski gjorde ett kanoninhopp och stod för flera läckra framspelningar, bland annat fram till Cristiano Ronaldo som dock brände ett friläge.

När det såg ut som om laget skulle gå mot ännu ett oväntat poängtapp kom segerrycket. Aaron Ramsey stötte in 2–1 från nära håll i 82:a minuten och på tilläggstid fastställde Ronaldo 3–1.

Juventus hoppade upp till fjärde plats, sju poäng efter ledande Milan men med en match mindre spelad.

Milans ärkerival Inter tappade två viktiga poäng i slutet borta mot Roma när hemmabacken Gianluca Manicini nickade in slutresultatet 2–2 i 86:e minuten.

Inter är därmed tre poäng bakom Milan medan Roma ligger trea, ytterligare tre poäng bakom.

Lorenzo Pellegrini gav Roma ledningen efter en kvart, men Inter vände genom Milan Skriniars kvittering på nick före paus och sju minuter in i andra halvlek slog Achraf Hakimi till med en kanon från långt håll som gick via ribban och i mål.