Annons

Cilla Jackert: Okej att inte vara lyckad

Publicerad 20 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Ariella Steen Spadaro gör huvudrollen som Jonna, sämst på allt. Arkivbild.
Ariella Steen Spadaro gör huvudrollen som Jonna, sämst på allt. Arkivbild.Foto: Pontus Bergman

Cilla Jackerts bok "F som i sämst" blir dramaserie i tre delar på Sveriges Radio P4. Berättelsen handlar om Jonna som går i sexan och är sämst på det mesta. Cilla Jackert skriver inifrån om hur det kan kännas att vara i ett klassrum och uppleva att man fungerar på ett helt annat sätt än de som sitter runtomkring. Jackert, som även skrivit manus till bland annat tv-serien "Spung" och långfilmen "Känn ingen sorg" tycker att "F som i sämst" är det viktigaste som hon har skrivit.

"Vi lever i ett bekräftelse- och prestationssamhälle och det gäller även barnen. Vi jagar betyg i skolan och likes på Instagram. Jag ville berätta om ett barn som det inte går att skryta om i sociala medier. Ett barn som inte är det minsta bra i skolan. Som inte är en bra kompis eller duktig på en idrott eller sång eller måleri eller något annat. För jag tycker att det ska vara okej att inte vara lyckad" säger Cilla Jackert i ett pressmeddelande.

Mia Höglund Melin har regisserat den tredelade serien börjar sändas 25 oktober.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons