Annons

Polisen anmäler IFK Malmö

Publicerad 20 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

IFK Malmö firade avancemang till division 1 - men nu kan glädjen grumlas. Föreningen polisanmäls för brott mot ordningslagen, skriver Sydsvenskan.

Den forna allsvenska fotbollsklubben vann den avgörande matchen i herrarnas division 2 mot Varbergs GIF i söndags med 2-1. På läktarna på Malmö stadion fanns närmare 300 personer.

Annons

Nu kommer polisen i Malmö att upprätta en anmälan efter att ha sett publikbilder via media.

– Klubbarna i superettan och allsvenskan har tagit ett enormt ansvar. Allt beröm till dem. Därför är det tråkigt om en klubb valt att strunta i bestämmelserna. Och därför är det viktigt att polisen agerar, det tror jag alla förväntar sig, säger polischef Mats Karlsson, ansvarig för fotbollen i Region Syd, till Sydsvenskan.

IF Malmös ordförande Torbjörn Karlsson erkänner för tidningen:

– Vi har misslyckats med vår uppgift.

Den som anordnar en tillställning som bryter mot coronareglerna kan dömas till böter eller fängelse i upp till ett halvår.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons