Annons

Mordhistorier på Österlen i ny deckare

Publicerad 21 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Anders de la Motte och Måns Nilsson jobbar med en ny pusseldeckarserie, "Morden på Österlen".
Anders de la Motte och Måns Nilsson jobbar med en ny pusseldeckarserie, "Morden på Österlen".Foto: Jeffrey Richt

"Morden på Österlen" heter en ny pusseldeckarserie av deckarförfattaren Anders de la Motte och Måns Nilsson, komiker och manusförfattare. Duon träffades på en fest och började sedan arbeta med vad som presenteras som en svensk variant av den brittiska långköraren "Morden i Midsomer".

Måns Nilsson är uppvuxen i Bjällerup utanför Lund och Anders de la Motte i Billesholm utanför Helsingborg. I ett pressmeddelande berättar de hur de fann varandra i gemensamma barndomsminnen: "skördetröskor, storbönder, kyrkans syförening där hemmafruarna skvallrade, skärslipare, maskinstationer, hemvärnsgårdar, kyrkvaktmästare och utflyttade gröna vågen-flum", säger Måns Nilsson.

Den första boken kommer sommaren 2021 och inleds med att Jessie Andersson, "traktens stjärnmäklare" hittas död. Utredningen sköts av Stockholmspolisen Peter Vinston tillsammans med en lokal polisassistent, Tove Esping.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons