Annons

Falcon Funds-drabbade får återbetalning

Publicerad 24 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En av de utpekade hjärnorna bakom Falcon Funds-härvan dömdes i hovrätten till bland annat flerårigt fängelsestraff. Arkivbild.
En av de utpekade hjärnorna bakom Falcon Funds-härvan dömdes i hovrätten till bland annat flerårigt fängelsestraff. Arkivbild.Foto: Petra Frid/TT

Pensionsmyndigheten meddelade tidigare under hösten att 32,5 miljoner euro hade säkrats åt pensionssparare som drabbats i den så kallade Falcon Funds-härvan. Nu börjar återbetalningen av pengarna.

Totalt rör det sig om 368 miljoner kronor som nu utbetalas, varav 31 miljoner kronor som Pensionsmyndigheten erhållit i samband med att Falcon Funds fonder likviderades.

Annons

Pengarna, mellan 0–75 000 kronor per sparare, återinvesteras på respektive persons premiepensionskonto.

Totalt hade 27 500 sparare hela eller delar av sin premiepension i de aktuella fonderna varav 27 000 bedöms ha drabbats av oegentligheterna.

Fortfarande saknas omkring 700 miljoner kronor i härvan.

"Vi på Pensionsmyndigheten fortsätter vår ihärdiga jakt på pensionspengar som förskingrats. Vi hoppas och tror att mer pengar kan återvinnas", säger Anna Åkesson, enhetschef på Pensionsmyndighetens juridikavdelning, i en kommentar.

Den första delen i Falcon Funds-härvan avgjordes nyligen i hovrätten där tingsrättens fällande dom i stort fastställdes.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons