Annons

Minskad orderingång för ABB

Coronapandemin fortsätter att utmana industrikoncernen ABB. Intäkterna under tredje kvartalet var dock bättre än väntat och bolaget ser en stark återhämtning i Kina.
Publicerad 23 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Industrikoncernen ABB redovisar kvartalsresultat. Arkivbild.
Industrikoncernen ABB redovisar kvartalsresultat. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den schweizisk-svenska industrikoncernen ABB:s rörelseresultat (ebita) uppgick till 787 miljoner dollar, motsvarande 6,9 miljarder kronor, under tredje kvartalet. Det kan jämföras med resultatet på 806 miljoner dollar motsvarande kvartal för ett år sedan.

Intäkterna sjönk till 6,58 miljarder dollar, från 6,89 miljarder dollar ett år tidigare. Det var dock bättre än väntat. Analytiker hade i genomsnitt räknat med intäkter på 6,25 miljarder dollar, enligt en Reutersenkät.

Annons

Orderingången sjönk också, ned till 6 109 miljoner dollar från 6 688 miljoner dollar motsvarande kvartal i fjol.

Effekterna av den pågående pandemin fortsätter att hämma samtliga bolagets affärsområden och en minskad efterfrågan märks inom samtliga regioner jämfört med föregående år.

"”Under tredje kvartalet var intäkterna inom alla affärsområden fortsatt hämmade av effekterna från covid-19. Dock bidrog en stark återhämtning i Kina och pågående kostnadsbesparingar till ett starkt underliggande resultat", säger Björn Rosengren, vd för ABB, i en rapportkommentar.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons