Annons

Flera döda efter attack mot syriskt sjukhus

Publicerad 12 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Afrin, Syrien.
Afrin, Syrien.Foto: TT

Minst 13 människor dödades och flera skadades svårt under två separata raketattacker i staden Afrin i norra Syrien, enligt lokala medier och medier i Turkiet.

Den första raketen ska ha slagit ner i ett bostadsområde. Den andra raketen, som uppges ha avfyrats några minuter senare, ska ha slagit ner i ett intilliggande sjukhus. På sociala medier cirkulerar videoklipp inifrån det som uppges vara det förstörda sjukhuset.

Annons

En turkisk myndighetskälla har pekat ut de kurdiska YPG-styrkorna för att ligga bakom dådet. De kurdiskledda SDF-styrkorna, under vilka YPG strider, tillbakavisar dock att deras styrkor ligger bakom attacken.

Det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) uppger i sin tur att raketerna avfyrades från området Tel Rifat som kontrolleras av den syriska armén.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons