Annons

Festande spanjorer ger polisen huvudvärk

Publicerad 16 maj 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Folksamlingar syns på stranden i Barcelona efter att virusrestriktioner hävts. Arkivbild.
Folksamlingar syns på stranden i Barcelona efter att virusrestriktioner hävts. Arkivbild.Foto: Emilio Morenatti/AP/TT

Den pågående helgen är den första hela helgen sedan Spanien hävde sina coronarestriktioner – och festandet lät inte vänta på sig.

Polisen i Barcelona hade under fredagen och lördagen fullt upp med att skingra stora folksamlingar av festande på stadens torg och stränder.

Annons

– Vi har avhyst en del människor från de större gatorna och cirka 2 000 personer som var på stranden. En del av dessa respekterade inte rådande rekommendationer om avstånd, säger polistjänstemannen Ricardo Salas efter lördagens arbetsinsats.

Salas tillägger dock att avhysningarna gått lugnt till och att ingen frihetsberövats.

Efter att hälsonödläget lyftes i slutet av förra veckan är det återigen tillåtet att resa mellan Spaniens olika regioner – och även det tyckts stadsbor ha gjort under helgen. Landets trafikmyndighet meddelar att bilresandet ut från storstäderna ökade med 42 procent jämfört med föregående helg.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons