Annons

78 döda efter ryska flyganfall i Syrien

Publicerad 26 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Staden Idlib är ett av de sista urbana områdena i Syrien som fortfarande kontrolleras av oppositionen. Arkivbild från den 12 mars 2020.
Staden Idlib är ett av de sista urbana områdena i Syrien som fortfarande kontrolleras av oppositionen. Arkivbild från den 12 mars 2020.Foto: Felipe Dana/AP/TT

Minst 78 Turkietstödda rebeller har dödats i ryska flyganfall i nordvästra Syrien under måndagen.

Anfallen från Damaskusregimens allierade är de blodigaste sedan eldupphöret trädde i kraft för knappt åtta veckor sedan, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet som bevakar kriget från Storbritannien.

Annons

Över 90 personer uppges vara skadade efter att ryska stridsflygplan attackerade rebellgruppen Faylaq al-Shams träningsläger i Jabal Duwayli-området i provinsen Idlib.

Ett avtal om vapenvila upprättades mellan Ryssland och Turkiet i början av mars. Detta efter en blodig månadslång militäroffensiv från den ryskstödda regimen, då stora områden som tidigare kontrollerats av rebeller i provinserna Idlib och Aleppo återtogs.

Kriget i Syrien bröt ut 2011. Sedan dess har över 380 000 personer dödats.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons